54è Dia del Camí de Muntanya de la IV Vegueria de la FEEC Featured

Introducció

L’Extrem Tivissa organitzem aquest any 2018, la festa dedicada als excursionistes de la nostra vegueria, per descobrir tots junts, un altre racó meravellós de les nostres contrades, com venim fent des de fa 54 anys.
Som una entitat de creació recent -no arriba als quinze anys-, impulsada principalment per poder celebrar esdeveniments al nostre poble com la Cursa per Muntanya de Tivissa, som una entitat atípica, no som mes de 50 socis, però quan toca arremangar-se, reunim mes de 100 voluntaris, motivats per l’estima del poble i aquestes muntanyes.
I es que la relació del nostre poble amb l’entorn sempre ha estat molt proper, tenim un dels termes municipals més grans de Catalunya, amb diferents serres que el creuen. La majoria de famílies tenen vincles propers a aquest territori, sigui perquè són propietaris de finques, encara treballin algun camp, els agradi la cacera o anar de tomb,… no es estrany a les trobades, que moltes converses acabin parlant de noms, partides, camins…
I es que el terme amb els anys ha anat canviant, s’ha perdut una part dels camins que s’empraven per anar al tros, o quan sortim d’excursió no sempre existeixen els senders que portin a lloc on volem anar, com pujar al cim mes alt del poble. Com aficionats i excursionistes tenim una fal.lera exploradora, i de tant en tant, hem anat obrint, marcant els passos perquè poguéssim anar a aquests racons meravellosos que tantes vegades hem fet esgarritxant-nos, o anant camp a través.
I es que a Tivissa en som un bon exemple de tants anys de recuperació de camins fet pels excursionistes. Tenim el privilegi de ser el bressol dels Senders de Gran Recorregut de la Peninsula Ibèrica, el primer tram senyalitzat es va fer el 2 de Març de l’any 1.975 seguint el camí de la romeria que uneix el poble de Tivissa i l’ermita de Sant Blai. Des d’aquell dia, els senders recuperats i senyalitzats ha crescut molt, i cada any anem afegint nous trams a aquesta gran xarxa, per poder fer noves descobertes.


En aquest 54è Dia del Camí de Muntanya, hem fet uns recorreguts perquè tothom pugui visitar l’ermita de Sant Blai, on podrem veure la placa commemorativa del primer marcatge del GR. Desprès s’ofereixen tres alternatives: una de molt fàcil que retorna directe al poble, una intermèdia que puja fins la Llena seguint una pista forestal, i l’opció llarga on es passa per un sender restaurat (la drecera dels carboners) pujant a cim de la Tossa, i en el descens s’utilitzarà el camí recuperat de la Fena, obert per aquesta ocasió.
Com en les darreres edicions del camí de muntanya, l’organització oferirà un esmorzar lleuger a l’arribada, un avituallament líquid durant l’esmorzar de motxilla que es fa a Sant Blai, i un vermut-dinar a l’arribada consistent en una fideuà per a tots els inscrits.
Recordeu de fer les inscripcions al portal FEEC de forma anticipada, així podrem organitzar de forma adequada l’esdeveniment.
Gràcies i ens veiem el dia 18 a Tivissa.

 

Inscripcions

Des del portal de la FEEC, gratuïtament per als federats, 5 € per al no federats:

==>> Inscripcions AQUÍ <<==

Recorreguts

Sortida conjunta de l’excursió pel GR-7 fins l’ermita de Sant Blai, des d’aquest punt s’ofereixen 3 rutes:

Fàcil

Retorn a Tivissa pel GR-7 (5km. en total i 200 m. desnivell acumulat).

Intermig

Circuit marcat en GROC. Pista fins el coll de la Llena i baixada pel sender de la Llena (7,1 Km. 810 m. desnivell acumulat).

Llarg

Circuit marcat en ROIG. Pujada a la Tossa per la drecera de Carboners i descens fins la Llena pel sender recuperat de la Fena (8,9 Km. 1200 m. desnivell acumulat).

 

Horaris

Lloc: Tivissa
Diumenge dia 18 de Novembre:

8:00-8:45 Recepció, acreditacions i esmorzar lleuger benvinguda

8:45-9:00 inici excursió

10:00 Esmorzar de motxilla (avituallament líquid a càrrec d’organització) i parlaments.

13:30- 14:30 Dinar ofert per l’organització i fi activitat.

Important: Les inscripcions via web son gratuïtes per federats i cost de 5 euros per a no federats i restarà obert fins dissabte 17 de Novembre a les 14:00.
Les inscripcions el mateix dia tindràn un cost de 3 euros per federats i 8 euros per no federats.

Organització

Sponsor #1 Sponsor #4 Sponsor #5 Sponsor #2 Sponsor #3

Sponsors