Escapada al Berguedà

Dimecres dia 19 de març per la tarda, decideixo marxar a casa dels tiets desprès de la curtida matinal per les serres de Llaberia (en breu crònica), al Berguedà, concretament, a la Pobla de Lillet. Objectiu: skiar i córrer pels paratges que ofereix aquest bonic indret.

Tot i el radiant sol que fa dijous, el termòmetre marca -5ºC i ranchera amunt me la foto direcció Andorra, concretament a Pas de la Casa – Grau Roig (GrandValira) per disfrutar d’un dia de ski, aprofitant les últimes nevades. Em sorprent el gruix de neu, doncs la nit abans havia nevat força.

Disfruto skiant fins les 16.00h de la tarde, dóno un cop d’ull pel centre d’Andorra i de nou cap a la Pobla, doncs avui arriba més família. Després de sopar, concretem amb mon cosí Oscar, fer una ruta per les muntanyes de la Pobla (recomanadíssim), i elegim una de les moltes que es poden fer als voltants del poble, i es que al Berguedà està ple tant de GRs com de PRs. Decidim dónar la volta al Catllaràs.

Divendres, ens aixequem a les 7.00h, esmorzem, ens fiquem lo traje de batalla i evitem mirar el termòmetre….. collonsss quina rascaa fot!!!! Ens mirem els 2 i ens entra la risa… però no hi ha marxa enrrere i començem a córrer carretera amunt en dirreció a la Capella de Sant Antoni, que és on inicia el sender. El fred ja comença a despedir-se i amb estes nosaltres ens anem treiem la primera capa de roba. Pujem una forta pendent amb un sender amb molta pedra solta però amb unes vistes espectaculars fins arribar a a la Creu del Castell de la Vila. Seguim pujant no sense esbufagar, fins arribar al Xalet del Catllaràs. Ens recuperem amb la pista que ara correm, en el tram de Joc de Pilota. Tornem a endinssar-nos en un corriol fins arribar a la Font de Prat Gespador. Seguim acumulant desnivell per arribar al punt més alt del recorregut, el Roc del Catllaràs, abans però, a 8 metres aprox. de nosaltres ens passa una família de cèrvols. Seguim disfrutant i corrent entre el bell mig de pins roijos i de grans fagedes. Un cop pujat al punt més alt, crestejem (amb vistes al Parc Natural Cadí-Moixeró i també Pedraforca) i seguidament començem a descendre fins trobar al GR que ens ha de portar fins a la Pobla de Lillet. Passem pel Camp de l’Ermita, pel Santuari de Falgars i fem un descens trallero de 7’5 kmts per senders i corriols tot fent una serie xaladora fins arribar al poble.

Distància: 20 kmts

Punt més alt: Roc del Catllaràs (1700mts)

Punt més baix: Pobla de Lillet (800mts)

Al arribar ens fem unes dutxes rápides i a taula que hi ha paella!! Per la tarde, visitem els pobles de Bagà i Castellar de N’Hug i dissabte al matí cap a Tivissa.

Objectiu aconsseguit i seguim amb la curtimenta de setmana santa.
P.D: Records de mon cosí per tots vosaltres, via web segueix les vostres curtides! (lo puta està fortíssim!!)
Pit i collons!!!

By Eduard

3 Comments

 1. Heura

  Olé!
  Tu si que xales!
  Naltros a Vilanova de Prades, fent algo d’exercici però també el dropo.
  Records

 2. eduard

  Heuraaa!!
  Així que esteu a V. de Prades? Ja sembla la pretemporada això!!! ajaja!!
  Que xalesseu molt i ja fareu crònica del stage!! 😉

  records

Organització

Sponsor #1 Sponsor #4 Sponsor #5 Sponsor #2 Sponsor #3

Sponsors