Curtida a Llaberia

Entrenament fet el passat dimecres dia 19. Son les 8.00h del matí quan mos trobem amb l’Adrià per anar a fer un bon curtiment per les serres de LLaberia. La intenció és fer Capçanes – Llaberia – La Miranda – Colldejou – La Miranda – Capçanes. A les 8 i poc arribem a les piscines de municipals de Capçanes i mos acabem de ficar el traje de batalla. Pocs minuts després arriba lo curtit de Móra, Joan Farnós. Salutacions en un dia que convida a fer un bon entreno en presència de bona companyia. La T es agradable i el sol ja fa acte de presència.

Començem a córrer direcció la Fou. Deixem l’Horta a mà esquerra i enfilem una pujada llarga però suau per pista. Dir que aquesta pista és part del tram on va transcórrer la I Cursa vila de Capçanes. Arribem a dalt de tot de la pista, on deixem a mà esquerra el camí que porta a la Fou. Pujem pel recte, pel “tallafocs”, on Farnós ens comenta que es un tram bonic però dur a la vegada. Acabem de pujar no sense patir, i fem les primeres fotos de rigor.

Començem a descendre per sendera rápida i molt corredora i posteriorment pujem fins arribar a Llaberia. Pujem fins La Miranda, on el vent bufa de valent. Arribem a la fita de dalt de tot i comentem per on volem anar, ja que anar a Colldejou significaria baixar i pujar pel mateix sender, apart d’anar per pista. Vistes espectaculars. A cop d’improvització doncs, Joan ens comenta fer un altre recorregut alternatiu a partir del punt on ens trobem. Així doncs, començem a crestejar i a descendre gradualment, fins trobar el GR que ens portaria a la Mola de Colldejou. El deixem enrrere.

Passem per una roca foradada, molt semblant a la de Tivissa i seguim corrent de vegades per cresta de vegades per llocs on ni els kabalins passen!! Personalment estic xalant molt. Baixem per un tram en cadenes i fem un descens molt corredor per la “selva”. S’acaba la senda per arribar a una pista, on a mà esquerra ens trobariem a pocs kmts Marçà i a mà dreta en direcció Capçanes.

Emprenem aquesta última i augmentem progressivament el ritme. Arribem de nou a la pista on s’inicia el “tallafoc” i de nou seguim augmentant el ritme fins al màxim durant un parell o tres de kmts aproximadament. Fem una bona série i sense donar-nos conte ja estem a Capçanes.

Recorregut: Capçanes – Llaberia – La Miranda – Grau – Gall – Capçanes
Temps: 3h aprox.
Distància: 20 kmts aprox.

Un recorregut que personalment desconeixia en gran part i que és molt i molt recomanable.
Un plaer haver entrenat en tots dos. Grans persones, també grans corredors.

Au, salut curtitsss!!
by eduard

2 Comments

 1. IlercavoJoan

  Hola curti-extremers!
  Volta molt guapa en bona companyia.
  La “selva de Llaberia” sorprèn, ha que si|
  Ets un cronista molt bo, no et deixes ni un detall. Amb el teu permís i del XTT penjaré la crònica al blog dels vostres germans ilercavons.
  LLARGA VIDA!! (he vist massa pelis de romans per setmana santa)

Organització

Sponsor #1 Sponsor #4 Sponsor #5 Sponsor #2 Sponsor #3

Sponsors