Curtida a Llaberia

Entrenament fet el passat dimecres dia 19. Son les 8.00h del matí quan mos trobem amb l’Adrià per anar a fer un bon curtiment per les serres de LLaberia. La intenció és fer Capçanes – Llaberia – La Miranda – Colldejou – La Miranda – Capçanes. A les 8 i poc arribem a les piscines de municipals de Capçanes i mos acabem de ficar el traje de batalla. Pocs minuts després arriba lo curtit de Móra, Joan Farnós. Salutacions en un dia que convida a fer un bon entreno en presència de bona companyia. La T es agradable i el sol ja fa acte de presència.

Començem a córrer direcció la Fou. Deixem l’Horta a mà esquerra i enfilem una pujada llarga però suau per pista. Dir que aquesta pista és part del tram on va transcórrer la I Cursa vila de Capçanes. Arribem a dalt de tot de la pista, on deixem a mà esquerra el camí que porta a la Fou. Pujem pel recte, pel “tallafocs”, on Farnós ens comenta que es un tram bonic però dur a la vegada. Acabem de pujar no sense patir, i fem les primeres fotos de rigor.

Començem a descendre per sendera rápida i molt corredora i posteriorment pujem fins arribar a Llaberia. Pujem fins La Miranda, on el vent bufa de valent. Arribem a la fita de dalt de tot i comentem per on volem anar, ja que anar a Colldejou significaria baixar i pujar pel mateix sender, apart d’anar per pista. Vistes espectaculars. A cop d’improvització doncs, Joan ens comenta fer un altre recorregut alternatiu a partir del punt on ens trobem. Així doncs, començem a crestejar i a descendre gradualment, fins trobar el GR que ens portaria a la Mola de Colldejou. El deixem enrrere.

Passem per una roca foradada, molt semblant a la de Tivissa i seguim corrent de vegades per cresta de vegades per llocs on ni els kabalins passen!! Personalment estic xalant molt. Baixem per un tram en cadenes i fem un descens molt corredor per la “selva”. S’acaba la senda per arribar a una pista, on a mà esquerra ens trobariem a pocs kmts Marçà i a mà dreta en direcció Capçanes.

Emprenem aquesta última i augmentem progressivament el ritme. Arribem de nou a la pista on s’inicia el “tallafoc” i de nou seguim augmentant el ritme fins al màxim durant un parell o tres de kmts aproximadament. Fem una bona série i sense donar-nos conte ja estem a Capçanes.

Recorregut: Capçanes – Llaberia – La Miranda – Grau – Gall – Capçanes
Temps: 3h aprox.
Distància: 20 kmts aprox.

Un recorregut que personalment desconeixia en gran part i que és molt i molt recomanable.
Un plaer haver entrenat en tots dos. Grans persones, també grans corredors.

Au, salut curtitsss!!
by eduard

2 Comments

 1. IlercavoJoan

  Hola curti-extremers!
  Volta molt guapa en bona companyia.
  La “selva de Llaberia” sorprèn, ha que si|
  Ets un cronista molt bo, no et deixes ni un detall. Amb el teu permís i del XTT penjaré la crònica al blog dels vostres germans ilercavons.
  LLARGA VIDA!! (he vist massa pelis de romans per setmana santa)

Organització

Sponsor #1 Sponsor #4 Sponsor #5 Sponsor #2 Sponsor #3

Sponsors

54è Dia del Camí de Muntanya de la IV Vegueria…

Introducció L’Extrem Tivissa organitzem aquest any 2018, la festa dedicada als excursionistes de la nostra vegueria, per descobrir tots junts, un…

01 Nov 2018 Caminar per Tivissa Extrem Team Tivissa General Extrem Tivissa No comments

Read more