I CURSA DE MUNTANYA DE TALAMANTES

Ja hi tornem a ser!
Després de descansar uns dies (poquets), tornen unes setmanetes de curses.

La primera, el diumenge 4 de novembre a Talamantes, un poblet d’uns 60 habitants situat al Campo de Borja, als peus del Moncayo, Saragossa.
Aprofitem per passar el cap de setmana per terres mañes, visitar la Pilarica (me l’imaginava més gran!) i gaudir de la companyia d’uns amics que decideixen acompanyar-nos i animar a Xavi a la cursa del diumenge.
La cursa comença a les 10 del matí, molt bona hora tenint en compte que ja refresca i li hem de dónar temps al sol (sort d’ell) perque escalfi una miqueta l’ambient.
53 corredors/es són els que prenen part de la sortida i recórren els 20 kilòmetres de la cursa que transcórre per pista forestal i senderes. 20 kms amb un desnivell positiu de 1.170 metres i acumulat de 1.500 metres.
Els participants surten de Talamantes, a 930 metres d’alçada, cap a l’ermita de San Miguel, el Molí i pujen cap al castell, tornant una altra vegada al poble i essent animats per tota la gent que ja els ha animat a la sortida. És llavors quant deixen el poble i comencen a pujar, per pista, el barranc de Talamantes, per tornar-lo a baixar i passar, de nou (havent deixat el temps suficient als acompanyants per esmorçar), ben apropet del poble.
Allà…..sorpresa! un tallafocs que només de mirar-lo et cansaves. És un indret conegut com la Lagunilla i on s’inicia la pujada més forta de la cursa, fins al Collado del Campo, a 1.290 mts, i a la Tonda, a 1.495 mts.
Un cop a la Tonda comença el descens cap a Talamantes, passant per boscos de pins, barrancs i rierols. Un lloc preciós, i més tenint en compte l’època de l’any i els colors de part de la vegetació.

A l’arribada, tot de gent del poble i acompanyants dels corredors/es animant i aplaudint per l’esforç realitzat. Guanya la cursa Didier Zago, un francés que córre els 20 kms en 1:50:45. Xavi arriba en la 20a posició i amb un temps de 2:20:31.
Després de l’esforç, recollida del regal (una bossa super complerta, amb samarreta tècnica, mitjons, ampolla de vi, ampolla d’oli i revistes varies sobre senderisme i ultratrails), dutxa super ràpida perque…..l’aigua estava gelada! (ho sé per com cridava Xavi mentres es dutxava) i picoteo al Pabellón Social (hi havia bocates, truites de patata, empanades, fruita, aquarius, cocacola, caldo….).

Per acabar, entrega de premis als 3 primers de cada categoria i a esperar que repeteixin i hi hagi més gent que s’hi animi.

Sin prisa pero sin pausa, nem tirant cap a casa, que tenim tres horetes de viatge, hem de dinar i ……juga el Barça a les 7 hrs de la tarda!

Als acompanyants extres, gràcies!

SALUT I CAMES

By Heura

1 Comment

Organització

Sponsor #1 Sponsor #4 Sponsor #5 Sponsor #2 Sponsor #3

Sponsors