II CURSA DE MUNTANYA DE TIVISSA

Després de mesos de preparatius i uns últims dies de no parar, ja tenim aquí la II Cursa de Muntanya de Tivissa.

A quarts de set del matí del diumenge 14 d’octubre, sembla que tot està a punt (avituallaments, voluntaris, pitralls, bosses amb obsequis, bocates pels voluntaris, walkies, cotxes….) perquè tingui lloc la 2a edició de la cursa, aquest any al Circuit Català.

A les 7 marxen els voluntaris cap a la muntanya, per ocupar els seus llocs als avituallaments que hi ha al llarg del recorregut de la cursa, i comencen a arribar els corredors/es (uns 330 en total), per recollir els pitralls i escalfar una mica abans de començar el recorregut de casi 23 kilòmetres per les muntanyes de Tivissa. La comitiva de Tivissa i Benissanet (Maria, Thais, Edu, Xavi, Ginés, Josep Mª, Joaquim, Gonzalo, Josep Mª Olesa, Eduard Bordera, Carles i Ricard) també van arribant i preparant-se.

A les 9 del matí i després d’haver passat pel control de la cursa, es dóna sortida a les noies. Un quart d’hora més tard surten els nois. Al poble, gent de l’organització acompanyada per gent del poble que té ganes de veure i viure la cursa, talla carrers i dóna ànims als corredors/es.

La cursa té sortida i arribada al mateix punt (càmping Alberg de Tivissa) i transcorre per 22’7 kms del terme municipal de Tivissa, amb un desnivell acumulat de 1.630 metres. Després de fer un petit recorregut pel poble i un tros de la pujada que ens portaria a l’ermita de Sant Blai, la cursa torna al poble, agafa la pujada de la Llena i s’endinsa per les muntanyes de Tivissa, fent les delicies dels corredors/es.

Així, un cop pujada la Llena, s’arriba al Coll de Monegrets, comença el descens cap al barranc dels Fogassos, que és el punt més baix de tota la cursa, es comença a ascendir de nou, ara cap al Coll de la Conca i un cop allí s’inicia el tram tècnic més llarg i dur de la cursa, la Serra de la Creu. Un cop a la Serra, es passa/creua per la Roca Foradada, punt més alt de la cursa i on es fa foto a tots els participants per tal de poder fer un diploma com déu mana. Finalitzada la cresta, comença l’espenagall, trencacames que agrada/encanta a la majoria de participants. Un cop feta aquesta espectacular baixada, es torna a agafar un tros de pista i s’inicia el tram final de la cursa. Tram que es remata amb l’Obaga dels Borjos, sender humit i baixada que acaba de “destrossar” les cames ja malmeses de la majoria de participants. Un cop deixem el sender i arribem a Fontanilles ja hi som, barranc de la foig i arribada al poble i al punt final de la cursa.

Tot i que la cursa era algo més llarga i tècnica que la de l’any passat, el primer classificat, l’Albert Ferrer de la UEC Anoia, estableix un nou record i baixa de les dos hores (01:58:21). També, i com ja ens tenen acostumats, fan mooolt bon paper Joan Farnós (1r veterà) i Xavi Espelta.

Els temps i posicions dels tivissans i romans van ser:

EDUARD MARTÍNEZ POU 02:24:29

EDUARD BORDERA QUINTANA 02:25:39

JOSEP Mª BENAVENT MICOLA 02:31:39

JOSEP Mª GONZÁLEZ PENTINAT 02:39:58

CARLES ANGUERA MARGALEF 02:42:55

XAVIER ALONSO ANGUERA 02:50:52

GINÉS GONZÁLEZ PENTINAT 02:52:21

RICARD CAVALLÉ FORT 02:54:08

JOSEP Mª OLESA VALLESPÍ 02:55:12

GONZALO GÓMEZ DÍAZ 02:55:24

THAIS PENTINAT PELEGRIN 03:22:09

JOAQUIM PUJOL SARROCA 03:07:59

MARIA BORDERA BORDERA 03:39:12

Un cop acabada la cursa, toca recuperar forces (a l’avituallament d’arribada hi ha de tot, beguda, fruita i uns cocs que, per cert, agraden moltíssim), dutxar-se (amb aigua freda!), ficar-se gel i curar-se les ferides tots aquells que s’han lesionat (dels nostres n’hi ha dos o tres que han de fer repòs durant uns dies) i disfrutar de l’ambientasso que hi ha amb una BOTIFARRADA que tots (participants i acompanyants) disfruten. Per acabar, entrega de regals, sorteig d’obsequis i aplaudiment per tothom. Especialment emocionant l’aplaudiment a l’organització i voluntaris que han “treballat” en aquesta cursa. Gràcies!

Ara sí, esperant noves curses i la tercera edició de la de Tivissa, toca……DESCANSAR (una miqueta)!

SALUT I CAMES!

By Heura

1 Comment

Organització

Sponsor #1 Sponsor #4 Sponsor #5 Sponsor #2 Sponsor #3

Sponsors

54è Dia del Camí de Muntanya de la IV Vegueria…

Introducció L’Extrem Tivissa organitzem aquest any 2018, la festa dedicada als excursionistes de la nostra vegueria, per descobrir tots junts, un…

01 Nov 2018 Caminar per Tivissa Extrem Team Tivissa General Extrem Tivissa No comments

Read more