VERTICAL RACE ERA PUJADA

Tal i com ja haviem anunciat, diumenge 30 de setembre Xavi córre la última vertical race de les series Gore-Tex 2007.
Es tracta d’una carrera d’alta muntanya de 10’5 kms i amb un desnivell positiu de 1.000 metres, amb sortida des de Baqueira 1500 i arribada al Cap de Baqueira, a 2.500 metres d’altitud. El recorregut de la cursa és molt variat i dur, doncs tota la cursa fa pujada, havent-hi tan sols una petita baixada, on a més els participants troben neu.

La cursa comença amb pendents molt pronunciats de prat de muntanya i segueix per pista ampla en bon estat, punt de la cursa on els participants es troben un control-avituallament i un bon grapat d’acompanyants animant i donant-los forces per continuar. La cursa continua per pista i per senders estrets d’alta muntanya. Finalment, una última pujadeta com déu mana per trobar-se amb tot de gent cridant, aplaudint i fent soroll. Això els dóna la força suficient per fer lúltim esforç i arribar al Cap de Baquèira.

Cursa ràpida, on guanya l’Agustí Roc amb un temps de 1:03 hrs i Xavi fa un temps de 1:33 hrs.

Un cop dalt, tóca carregar forces (begudes isotòniques i fruita) i tapar-se, perquè, tot i que fa sol, fot un fred que pela.
Per el descens, participants i acompanyants fan ús dels telecadires per a arribar al punt d’inici de la cursa. Un cop allí, tóca baixar a Salardú per dutxar-se i tornar a l’estació de Vaqueira. Allí es fa l’entrega de premis, el sorteig de material i el dinar, una paelleta ben bona que menjen tots, participants i acompanyants, que animar també cansa!!!

Ah! hem aprofitat per fer publicitat de la cursa de Tivissa i creiem que ha anat força bé (han desaparegut tots els triptics que haviem deixat al punt de recollida de dorsals!!!!!!). A més, hem parlat amb gent de la UEC Anoia i ens han dit que ells en seran 15! Déu ni do, no??!!

Apali, feina feta i cap a casa!
SALUT I CAMES!!!
by Heura

2 Comments

  1. eduard

    Enhorabona cronista! Com domines lo cotarro, que si foto horitzontal, que si ara foto a la dreta… després a l’esquerra.. pim pam! Té pinta de ser una cursa xula xula!

    A reveure

    salut

Organització

Sponsor #1 Sponsor #4 Sponsor #5 Sponsor #2 Sponsor #3

Sponsors

54è Dia del Camí de Muntanya de la IV Vegueria…

Introducció L’Extrem Tivissa organitzem aquest any 2018, la festa dedicada als excursionistes de la nostra vegueria, per descobrir tots junts, un…

01 Nov 2018 Caminar per Tivissa Extrem Team Tivissa General Extrem Tivissa No comments

Read more