I CURSA DE MUNTANYA VILA DE FALSET

Dimarts 11 de setembre de 2007, dia de la Diada de Catalunya, es celebra, a Falset, la 1a cursa de muntanya d’aquesta vila del Priorat, tot un aconteixement pels aficionats a aquests tipus de cursa perquè no es prodiguen a les nostres terres.

Tot i que la cursa comença a les 9 del matí, a quarts de vuit sóm allà per retirar els pitralls, fer un cafetó i començar a escalfar . A poc a poc van arribant moltes cares conegudes (Joan Farnós, Xavi Espelta, Josep Ma Benavent, gent de la UEC de Tortosa, del Trote Extrem de Tarragona ….).
A les 9:20 i des de la plaça de l’Artesana es dóna la sortida a la cursa direcció al coll de l’Eudalda. Tot seguit la cursa arriba a Sant Gregori, un dels llocs emblemàtics de la zona, i es dirigeix cap a l’ermita de Sant Cristòfol, on comença el descens cap a la Font Fumalenca, per després arribar al punt més elevat, el Morral. Des d’aquí, descendint per camins de vinya i licorella s’arriba al barranc de la Foïna, lloc on els corredors es troben a una simpàtica animadora que, després d’haver esmorçat i caminat una miqueta, no para de cridar i aplaudir. Això els dóna les forces suficients per passar a la Serra de les Obagues i començar el retorn cap al poble, passant pels cultius de vinya i masos de la zona i donant així per finalitzat el recorregut de 18 kms que ens ha portat a la capital del Priorat.

Cursa ràpida on el guanyador, Senen de Capçanes, va fer un temps de 1:32. A pocs minuts d’ell arriben, entre d’altres, Joan Farnós i Xavi Espelta, i tot seguit i amb un temps de 1:51 arriben Benavent i l’Edu. Ja amb temps superiors a les 2 hores van arribant Xavi, Ginés, Joaquim, Gonzalo …..
Després de la cursa arriba el moment de refrescar-se (aigua, cerveseta i refrescs), menjar una mica (fruits secs, fruita i entrepà), anar a la piscina de Falset per fer un banyet i una bona dutxa (diuen que l’aigua estava gelada!), posar-se la nova samarreta obsequi de la cursa i fer temps per anar a l’entrega de premis i sorteig de regals diversos.

Per cert, i esperant que serveixi de precedent, vam ser afortunats i a alguns ens va tocar un dels premis, un lot d’ampolles de vi Perlat. Haurem de fer algun soparet per celebrar-ho, no?
Acabada aquesta cursa i esperant la 2a edició per l’any que ve, comencen els preparatius finals per la propera cita de les nostres terres, la qual tindrà lloc el 14 d’octubre a Tivissa. Us hi esperem a tots/es!

La nostra classificació (Classificació/nom/temps):
17. Josep Mª Benavent Micola 1h51′ (Amb permís del Trote ;))
18. Eduard Martinez Pou 1h52′
70. Xavi Alonso Anguera 2h07′
96. Gonzalo Gómez Díaz 2h17′
101. Josep Mª Olesa Vallespí 2h19′
113. Ginés Gonzalez Pentinat 2h22′
127. Joaquim Pujol Sarroca 2h29′

SALUT I CAMES!

by Heura

5 Comments

 1. Anonymous

  heura si no fumes ja veuriem adivina qui soc

 2. Anonymous

  Pos ni idea! més pistes? Heura

 3. Anonymous

  peeeensa….

 4. Anonymous

  Heura es el pare!!

Organització

Sponsor #1 Sponsor #4 Sponsor #5 Sponsor #2 Sponsor #3

Sponsors