CURTIMENT PEL PRIORAT

Ahir al matí quedo amb en Ronald de Falset per fer un tast del que será el circuit de la I CURSA DE MUNTANYA VILA DE FALSET. El temps fa una treva i ens deixa un diumenge radiant per córrer malgrat la humitat que fa. Vàrem quedar per trovar-nos a les 9.00h del matí a la gasolinera de Falset. A les 8.45 ja estava jo fent estiraments tot i omplint la camelback i abans de que toquessin les 9.00h desde el campanar de Falset, en Ronald ja feia acte de presència.
Esperem uns minuts més per si s’apuntava algún runner més i per sorpresa la meva apareixen Joan Farnós de Móra i en Xavi Espelta de Vandellòs.
Envoltat de 3 cracks de la muntanya doncs, (tot un luxe per a mi) anem fins l’inici de la sortida, a la plaça del teatre.
Començem trotant molt suau fins arribar al Coll de l’Eudalda. És a partir d’aquí, on començem a fer un descens (sempre per sender) fins arribar a Sant Gregori (on cal destacar la roca en forma de gegant i al fons, Falset i algun dels pobles del voltant).

Arribem fins l’ermita de St. Cristòfol, un dels racons més bonics del circuit! Tornem a descendre fins arribar a la Font Fumalenca per després pujar fins el punt més alt, el Morral.
Començem a fer alguna pujada, on els 3 cracks em deixen enrrenre i es que están fortissims tot i que diuen que están tocats!!! Sort d’això pues!! Jo de mentres, treient el fetge i intentant fer el savis consells del mestre Farnós, alhora de ficar la base del peu en les pujades i de la importancia de la coordinació: petjada-respiració. Anava fent com podia!

Pel moment, em sorprent per a bé el recorregut de la cursa, doncs fins aleshores és tot sender i la vegetació per on transcorrem és ombrívol i frondós. Tornem a descendre pel barranc de la Foïna fins a parar a la zona emblemàtica de les Obagues. Ja estem als últims kmts del recorregut (ara ja per pista), divisem Bellmunt, al fons la Figuera… i transcorrem pels massos i cultius del voltant de Falset per arribar de nou a la plaça de l’artesana.
Abans de marxar però, unes birres i cocacoles de rigor.. como no!! Los bomberos champú amb gerra de hooligan inglés inclós (amb menys d’un parell de minuts ja no en tenien) el mosso i l’estudiante cocacoles mida hooligan també. Bon matí de diumenge. Gent humil i cracks de la muntanya, una combinació perfecta per aprendre, aprendre i aprendre. Moltes gràcies companys i fins la propera!

p.d: No hi va haver foto de rigor, doncs no vaig pensar d’endur-me la càmara! 🙁

by eduard

¡¡¡¡SALUT I CAMES!!!!

3 Comments

  1. hooligan

    Ves preparant un curtiment per Tivissa i desprès ens fotem una gerrota birra o cocacola.
    Salut
    A reveure

  2. eduard

    Fet! 😉 fins aviat!

Organització

Sponsor #1 Sponsor #4 Sponsor #5 Sponsor #2 Sponsor #3

Sponsors