CURTIMENT PEL PRIORAT

Ahir al matí quedo amb en Ronald de Falset per fer un tast del que será el circuit de la I CURSA DE MUNTANYA VILA DE FALSET. El temps fa una treva i ens deixa un diumenge radiant per córrer malgrat la humitat que fa. Vàrem quedar per trovar-nos a les 9.00h del matí a la gasolinera de Falset. A les 8.45 ja estava jo fent estiraments tot i omplint la camelback i abans de que toquessin les 9.00h desde el campanar de Falset, en Ronald ja feia acte de presència.
Esperem uns minuts més per si s’apuntava algún runner més i per sorpresa la meva apareixen Joan Farnós de Móra i en Xavi Espelta de Vandellòs.
Envoltat de 3 cracks de la muntanya doncs, (tot un luxe per a mi) anem fins l’inici de la sortida, a la plaça del teatre.
Començem trotant molt suau fins arribar al Coll de l’Eudalda. És a partir d’aquí, on començem a fer un descens (sempre per sender) fins arribar a Sant Gregori (on cal destacar la roca en forma de gegant i al fons, Falset i algun dels pobles del voltant).

Arribem fins l’ermita de St. Cristòfol, un dels racons més bonics del circuit! Tornem a descendre fins arribar a la Font Fumalenca per després pujar fins el punt més alt, el Morral.
Començem a fer alguna pujada, on els 3 cracks em deixen enrrenre i es que están fortissims tot i que diuen que están tocats!!! Sort d’això pues!! Jo de mentres, treient el fetge i intentant fer el savis consells del mestre Farnós, alhora de ficar la base del peu en les pujades i de la importancia de la coordinació: petjada-respiració. Anava fent com podia!

Pel moment, em sorprent per a bé el recorregut de la cursa, doncs fins aleshores és tot sender i la vegetació per on transcorrem és ombrívol i frondós. Tornem a descendre pel barranc de la Foïna fins a parar a la zona emblemàtica de les Obagues. Ja estem als últims kmts del recorregut (ara ja per pista), divisem Bellmunt, al fons la Figuera… i transcorrem pels massos i cultius del voltant de Falset per arribar de nou a la plaça de l’artesana.
Abans de marxar però, unes birres i cocacoles de rigor.. como no!! Los bomberos champú amb gerra de hooligan inglés inclós (amb menys d’un parell de minuts ja no en tenien) el mosso i l’estudiante cocacoles mida hooligan també. Bon matí de diumenge. Gent humil i cracks de la muntanya, una combinació perfecta per aprendre, aprendre i aprendre. Moltes gràcies companys i fins la propera!

p.d: No hi va haver foto de rigor, doncs no vaig pensar d’endur-me la càmara! 🙁

by eduard

¡¡¡¡SALUT I CAMES!!!!

3 Comments

  1. hooligan

    Ves preparant un curtiment per Tivissa i desprès ens fotem una gerrota birra o cocacola.
    Salut
    A reveure

  2. eduard

    Fet! 😉 fins aviat!

Organització

Sponsor #1 Sponsor #4 Sponsor #5 Sponsor #2 Sponsor #3

Sponsors

54è Dia del Camí de Muntanya de la IV Vegueria…

Introducció L’Extrem Tivissa organitzem aquest any 2018, la festa dedicada als excursionistes de la nostra vegueria, per descobrir tots junts, un…

01 Nov 2018 Caminar per Tivissa Extrem Team Tivissa General Extrem Tivissa No comments

Read more