II VERTICAL RACE GRANDVALIRA

El cap de setmana del 7 i 8 de juliol es van celebrar, a l’estació de Grandvalira, dos curses de la Gore-Tex Series Vertical Running. Dissabte es corre el kilòmetre Vertical i diumenge la Vertical Race. Els nostres corredors participen a la cursa de diumenge, dissabte reservat per pujar cap a Andorra (amb la calma) i anar de compres per la capital del consumisme. Dissabte a la tarda anem cap a l’apartament que hem llogat, a Ordino.
Diumenge ens despertem a les 6 del matí per fer un bon esmorzar i anar cap a Canillo, lloc on tindrà lloc la Vertical Race, una carrera per alta muntanya de 16,5 quilòmetres de recorregut i 1.350 metres de desnivell positiu amb sortida en línia des del mateix centre de Canillo a 1.530 metres i arribada al Pic de Maians a 2.466 metres.
Segons els participants, el recorregut de la carrera va ser molt variat, amb diversos trams molt diferenciats. Després de sortir de Canillo s’enfila el camí de Gall de Bosc. D’allí una dura pujada condueix al fantàstic camí que ens duu al Pla de Riba Escorxada a 2.100 metres i més endavant per una bona pista fins al Pla de Espiolets. La part alta del recorregut abandona els densos boscos i transcorre per una zona d’alta muntanya seguint senders entre els prats i bones panoràmiques passant pel pla dels Pedres el Llac de Cubil, la Collada d’Enradort i el Serrat de la Garriga per a arribar finalment al Pic de Maians. Allí esperem els acompanyats, que hem tingut el luxe de pujar amb telecadira fins al cim per poder veure algun tram de la cursa així com l’arribada. Guanya, com no, el gran KILIAN JORNET ( aquest xaval és un fora de sèrie). Una servidora va intentar fer un tramet (no més dels 100 metres finals de la cursa) i mica més m’ofego i m’acabo el Gatorade que li van dónar a Xavi al arribar. Això sí, sense parar d’animar i cridar (sobretot) perquè tots arribin amb forces.
Un cop arribats tots i totes i recuperades les forces, participants i acompanyants agafem el telecadira per tornar a Canillo. Per cert, baixar amb telecadira sense skis i sense neu és tota una experiència.
Per acabar, dutxeta al Palau de Gel, sorteig de regals i entrega de premis i dinar per tothom a base de pasta, arròs, amanida i entrepans.

Els resultats dels nostres:

74 XAVIER ALONSO ANGUERA 02:20:57
102 GERARD CLUA SANCHEZ 02:41:28
117 RICARD BAQUÉS ALMIRALL 02:54:00
16 MARIA BORBERA BORDERA 03:08:16

Ara, a esperar la pròxima Vertical Running, a Cerler els propers 15 i 16 de setembre. Qui s’anima????

SALUT I CAMES

5 Comments

 1. eduard

  Bona crònica Heura!! Es molt possible que vingui a la propera Vertical running… de moment.. em preparo per el gran Skyrace, que ja patirem prou ya..

  salut i cames

 2. Anonymous

  Un cop més has demostrat ser una gran articulista del grup, molt be. M’ha agradat molt.

 3. eduard

  Totalment d’acord amb “l’anonimo”. Ni que fos periodista!!! jeje enhorabona heura, els corredors son “importants” però tot el que acompanya ho és igual o més. Gracies per fer-ho tot una mica més fàcil. Hasta la vista!

 4. Anonymous

  Moltes gràcies a valtros pels ànims. Jo encantada de participar, i ja que no pot ser corrent, doncs acompanyant, animant, escrivint…
  Petons,Heura

Organització

Sponsor #1 Sponsor #4 Sponsor #5 Sponsor #2 Sponsor #3

Sponsors