NOVETATS PER LA II CURSA DE MUNTANYA DE TIVISSA

El passat diumenge vam fer la primera sortida per tal de veure les possibles novetats dins el circuit de l’última edició.
Aqui van algunes fotografies de les novetats, la veritat es que creiem que pot millorar en alguns aspectes el circuit de la primera edició, eliminant la major part dels camins asfaltats (excepte el primer circuit pel nucli urbà), i passar per les zones dels borjos.
També creiem que aquest any ha de descansar l’espenagall
(la tartera),però per a compensar estem pensant en una altra que
es troba aprop, més llarga i estreta, crec que agradarà a tothom. Totes aquestes variacions encara no estan cofirmades però sabem que s’hi està treballant. Tot apunta a que el circuit tornara a agradar, conservant la part tècnica de la Serra de la Creu.

Salut i cames!!!

6 Comments

 1. Anonymous

  Estaria bé que dins de les tasques de preparació d’aquesta nova edició hi incloguéssiu la neteja i recollida dels plàstics hi senyals que vàreu col·locar en la darrera edició i que encara no heu retirat en la seua totalita, es bo deixar el medi tal i com l’hem trobat, es per a be de tots. Per exemple, el barranc del Fogassos te els pins adornats amb petits llaços de plàstic de colors, quant es lleven les cintes de plàstic, es lleven totes, no es tallen i es deixen els nusos als arbres com si fossin papallones, el cartell de la cruïlla amb el barranc de les Covetes encara es allí i el del avituallament prop d’on comença el camí de la conca també. A mi em fa vergonya a valtros no ho se.

  Salut i cames.

 2. Anonymous

  Gràcies per la teva aportació, ho tindrem en compte. La veritat es que per diversos motius que ara no venen al cas aquell tros es va quedar per fer. Per cert com que veig que aprecies la muntanya com jo mateix des d’aqui t’invito aquest any a netejar els senders, que per desgràcia no es que estiguin molt nets.
  Per cert si tens cap aportació més jo mateix estaré encantat d’escoltar-la, entre tots podem millorar l’estat de camins i senders. Un cop més gràcies per la teva aportació.
  Pepone

 3. Anonymous

  HOLA NOIS.

  JO CREC QUE LA ZONA DELS BORJOS NO ÉS L’INDRET MES IDONI PER FER-HI UNA CURSA, DONCS ÉS UN ESPAI A PRESERVAR DEGUT AL SEU MICRO CLIMA EN EL QUE FA REFERÈNCIA A ESPÈCIES ANIMALS I VEGETALS, ÉS OBRIR EL CAMÍ A CAÇADORS SENSE ESCRÚPOLS, GENT QUE ANIRÀ A BUSCAR ALLÒ QUE NO ES POT RECOLLIR, I EL QUE EM FA MES POR SON LES MOTOS, ELS NOIS DE LES MOTOS QUE S’ENFILEN PER TOT ARREU I CAMÍ QUE TROBEN CAMÍ QUE FAN MALBÉ.

  TAMPOC CREC QUE EL BAIXAR PELS ESPENEGALLS SIGUI UNA ACTITUD MASSA SALUDABLE PER A LA SEVA CONSERVACIÓ ES CORRE EL PERILL DE QUE ESDEVINGUI UN ESCORREC I ES CONVERTEIXIN EN UN BARRANC. SI TORNÉSSIU A FER LA MATEIXA FOTOGRAFIA DE L’ESQUERRA, LA DE L’ESPENEGALL, SEGUR QUE JA NO TROBARIES LES BONIQUES LÍNIES PERPENDICULARS A L’ESPENEGALL QUE FAN ELS ANIMALS AL PASSAR-HI I QUE TANT AJUDEN A MANTENIR-LO ESTABLE. SEGUR QUE PEL QUE VÀREU BAIXAR L’ANY ANTERIOR JA NO TE EL MATEIX ASPECTE.

  ÉS LA MEVA OPINIÓ, SOU VOSALTRES ELS QUE HEU DE DECIDIR SI CAL.

  SALUT.

  UNA ALTRA COSA, SABEU COM S’HA D’ACTUAR DAVANT D’UNA PERSONA QUE VA AMB MOTO CAMP A TRAVES O BE PER UN CAMÍ DE MENYS DE 2m D’AMPLADA I QUE PER TANT INCOMPLEX LA LLEI D’ACCÉS A MEDI NATURAL

 4. Anonymous

  Anonimo, no has tingut en compte que el camí dels borjos va ser arreglat perque estava perdut i pràcticament era inacsesible, cosa que ara ja no. S’ha establert per tothom que hi vulgui passar, ara bé, ja som prou grandets com per dir l’actitud que hom a de tenir envers el medi ambient i/o natura, no et sembla? crec que sobren les paraules de com s’ha d’actuar. La natura es patrimoni de tots i em de lluitar perque es conservi tal i com està!!

  L’espenegall, en la cursa d’enguany, em cregut adient no passar-hi pel simle fet de que se li a de donar descans, la natura també te vida i com tot en aquesta vida, si “machaques” al final ho acabes pagant.

  Respecte les espècies i microclima, tan sols es passa pel camí corrent o caminant i no crec que aquest fet perjudiqui el medi, és més, sinò preguntal-s’hi a la gent que vivia als massos i venia caminant al poble o simplement la gent que anys ençà hi camina. No crec que perjudiquesin res, no? (hi ha de tot com a tot arreu, també es veritat) però lo teix i el grevol, queden bastant amagats per on transcorre el camí (no massa, però si com perque no quedin “afectats”)i les aus que hi habiten, tenen l’hàbitat damunt de la cova i voltants, així que per a res queden malparats.

  Els corredors de muntanya (hi ha de tot com a tot arreu) solen ser gent molt respectuosa amb la natura doncs d’ella depenen per desenvolupar l’esport que més els hi apasiona, no creus?

  I finalment pel que et refereixes als moteros, gent que busca allò que es vol recollir.. etc, no es un problema que incunbeixi als que si respectem la natura. Preguntal-si als que ho fan, no als que no. Tothom ja sap el que està bé i el que no (i amb això no els defenso, tot al contrari, em sembla penós doncs es tiren pedres al propi terrat), així que fem de la muntanya el que ha de ser, un entorn privilegiat, estimat i respectat.

  P.D: pel que fa “com s’ha d’actuar davant una persona que va en moto camp a través o be per un camí de menys de 2 mts d’amplada i que per tant incompleix…” millor que ho dixem pels forestals o abogats, no et sembla? Més que res, perque jo no sóc ningú per dir el que s’ha de fer i el que no, ok? Ja hi han unes lleis que ho regulen. Si de cas, mire’t l’estatut.

  A partir d’aquí fes la lectura que consideris oportuna.

  Gràcies per la teva opinió, seguirem millorant.

  salut i cames

 5. Anonymous

  Anonimo, si et trobes motos o vehicles motoritzats lo millor es denunciar-ho, pots trucar al 112. Crec que ho hauriem de fer sempre perque l’administració es sensibilitzi i posi els mitjans necessaris, encara que s’ha de reconeixer que deu ser dificil per el gran nombre de senders i zones boscoses que tenim a tot Catalunya.

Organització

Sponsor #1 Sponsor #4 Sponsor #5 Sponsor #2 Sponsor #3

Sponsors